naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Kies zelf je zetel in de schouwburg

  Koop online je tickets en kies zelf je zetel in de schouwburgzaal

  donderdag 8 juni 2017
  Om je als klant nog beter te bedienen kan je vanaf vrijdag 9 juni van thuis uit via het online ticketingsysteem zelf jouw favoriete plaats in de schouwburg kiezen. Verspil geen tijd en koop je abonnement of tickets waar jij dit wil.
 • Seizoenspresentatie

  Terugblik op onze seizoensvoorstelling. Jullie waren fantastisch

  woensdag 7 juni 2017
  Op donderdagavond 1 juni onthulden wij ons cultuuraanbod voor volgend seizoen. We hebben het publiek verrast door hen zelf aan het werk te zetten in diverse workshops. Er waren workshops over theater, slampoetry, impro comedy, etiquette, poppen maken, musiceren en muziek schrijven.
 • uitindewesthoek

  Nieuwe website uitindewesthoek.be al gecheckt?

  vrijdag 2 juni 2017
  Met de lancering van de UiTPAS Westhoek werd ook een nieuwe website gelanceerd waar je niet enkel alle informatie over de UiTPAS Westhoek kan terugvinden maar waar ook alle activiteiten die in de Westhoek plaatsvinden worden gebundeld! Een ideale webstek om je vrije tijd te plannen in de Westhoek.
 • UiTPAS Westhoek

  Heb jij al je UiTPAS Westhoek?

  donderdag 1 juni 2017
  De UiTPAS is een klantenkaart voor sport, cultuur en vrije tijd, is geldig op ontzettend veel locaties in Vlaanderen en nu dus ook in Diksmuide. Het idee is simpel: hoe meer punten je spaart, hoe groter je voordeel. Ook mensen met een laag inkomen kunnen dankzij de UiTPAS voluit genieten.
 • foto Luc Depreitere

  Terugblik Iedereen danser

  vrijdag 28 april 2017
  Iedereen danser wilde jong en oud(er) aanzetten om via de taal van de dans een verhaal te vertellen. Na het fantastische toonmoment is ook een kortfilm op komst over the making of van Iedereen Danser. De film is in première te zien op de Dag van de dans zaterdag 29 april in De Panne.
 • Digitale injectie

  Samenvatting van de digitale acties tijdens ons eerste experiment

  maandag 17 april 2017
  Digitale tools intensief uittesten samen met een aantal scholen, gezelschappen en/of cultuureducatieve organisaties. Dat is ons proefproject. We blikken graag terug met een tijdlijn. Momenteel hebben we de feedbackronde achter de rug en worden alle gegevens verwerkt.
 • Lars

  Een eerste kennismaking met het leven zoals het is achter de schermen

  vrijdag 7 april 2017
  Gedurende een tweetal weken mocht Lars kennismaken met wat er allemaal op technisch vlak komt kijken bij het voorbereiden, het opbouwen, het draaien en het afbreken van een voorstelling. We blikken met Lars eventjes terug op zijn stage.
 • Frida Vanhoutte

  Nieuwe zaalverantwoordelijke OC Zonnestraal

  zaterdag 1 april 2017
  Zaal Zonnestraal is een van de tien ontmoetingscentra die worden beheerd door een zaalverantwoordelijke. Na meer dan 30 jaar overhandigt Roland Uyttenhove de sleutels van het ontmoetingscentrum aan zijn opvolgster Frida Vanhoutte.
 • Digitale injecties tijdens schoolvoorstelling

  Een eerste experiment binnen het project cultuureducatie goes digital

  maandag 20 februari 2017
  Digitale tools intensief uittesten samen met een aantal scholen, gezelschappen en/of cultuureducatieve organisaties. Dat is ons proefproject. Midden februari experimenteerden we rond de schoolvoorstelling De Zwarte Schande van Bleeding Bulls met leerlingen van de 3de graad van het College en het KA
 • Jeugdboekenmaand

  Dans je mee tijdens de Jeugdboekenmaand in onze bib?

  maandag 13 februari 2017
  MVX geeft geen antwoorden maar stelt open vragen. MVX begint bij jongens en meisje. Maar het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten. Het wil hen doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Twee activiteiten met dans staan centraal in de bib in het kader van de Jeugdboekenmaand? Wie danst mee?
 • Slam Poetry Seckou

  Poëzie: ook voor jongeren!

  vrijdag 27 januari 2017
  Naar aanleiding van de week van de poëzie werd voor de derde graad van het middelbaar een workshop Slam Poetry aangeboden. Samen met Seckou Ouologuem trokken we naar verschillende klassen in het VTI te Diksmuide voor een leuke interactieve en hippe workshop met taal!
 • folk music

  Liefhebbers van folkmuziek vinden hun gading tijdens de februarimaand

  maandag 16 januari 2017
  Een meeslepende folkrit kunnen we je aanbieden in de vorm van een boeiende lezing en een concert! Op 21 februari dompelen we je onder in een uiteenzetting over folk in Vlaanderen en Europa. Op zaterdag 25 februari brengt Korrigan folkmuziek in de ruime zin van het woord.
 • OC Zonnestraal

  Nieuwe zaalverantwoordelijke gezocht voor OC Zonnestraal

  vrijdag 13 januari 2017
  Ben je geïnteresseerd om de nieuwe zaalverantwoordelijke voor het Ontmoetingscentrum Zonnestraal te worden? Lees verder om de taken van een zaalverantwoordelijke te ontdekken. Bij interesse contacteer ons voor een gesprek of stel je onmiddellijk kandidaat!
 • Foto voorstelling De Zwarte Schande

  Startschot project cultuureducatie goes digital

  vrijdag 6 januari 2017
  CC Brasschaat en CC Kruispunt werden in september geselecteerd door Cultuurconnect om met ons project cultuureducatie goes digital aan de slag te gaan! Stilaan krijgt ons project vorm. We gaan in Diksmuide in eerste instantie aan de slag met de schoolvoorstelling De Zwarte Schande van Bleeding Bulls
 • copyright Veerle Eyckermans

  Ze is gevonden! Riet Muylaert als special guest bij de dichter is een koe!

  donderdag 5 januari 2017
  De dichter is een koe is een poëzie- en muziekprogramma met de Gentse muziekgroep Hermitage en de actrice Sabine Goethals. Hun derde man (of beter vrouw) bij de voorstelling in CC Kruispunt is niemand minder dan Riet Muylaert, singer-songwriter van JackoBond!
 • Friends van Han Solo

  Voorprogramma Han Solo: Stefaan Gheerardyn en Claude Willaert

  dinsdag 3 januari 2017
  Op 28 januari brengt Han Solo zijn show Kloenke. Direct, confronterend maar supergrappig! Vooraf treden Han's vrienden op: Stefaan Gheerardyn en Claude Willaert. Vorig jaar werden zij tijdens Iedereen Komiek opgeleid door Han Coucke tot aspirant komieken en nu laten zij opnieuw van zich horen!
 • Kalender CC Kruispunt dec-feb

  Een handig overzicht met de activiteiten van het cultuurcentrum

  donderdag 1 december 2016
  We sommen graag al de activiteiten voor je op voor de komende drie maanden. Chronologisch hebben we al de activiteiten die we alleen of samen met onze partners organiseren in een handige kalender gebundeld. Op deze manier mis je geen enkele cultuuractiviteit!
 • uit met de familie voorjaar 2017

  Vlieg bundelt de familie uitstapjes in de regio

  donderdag 1 december 2016
  Je hoeft niet naar de grote centrumsteden te trekken om samen met je kinderen een leuke familievoorstelling mee te pikken! Wees niet al te lang onderweg en vind plezante en wondermooie voorstellingen in Diksmuide, Nieuwpoort en Koksijde.
 • In memoriam Stefaan Craeynest

  Topsolisten, leerlingen en familieleden brengen een muzikaal eerbetoon aan Stefaan Craeynest

  maandag 31 oktober 2016
  Op 1 september 2014 overleed Stefaan Craeynest onverwacht. Hij was een gepassioneerd cellist, geduldige leerkracht en vaste cellist bij het Kamerorkest Brugge.Twaalf november brengen zijn muzikale vrienden een concert ter ere van hun leerkracht, collega en vriend. Ontdek hier het programma.
 • Lightpainting digitale week

  Terugblik digitale week

  maandag 24 oktober 2016
  Samen met de diverse partners blikken we terug op een geslaagde editie van de digitale week. Eventjes nagenieten van de workshop Lightpainting waarbij kinderen met licht tekenen. Geniet van de mooie kunstwerkjes.
 • CULTUURCONNECT

  Digitale cultuureducatie daar gaan we voor

  maandag 12 september 2016
  Op 9/9 hield cultuurminister Sven Gatz Cultuurconnect boven de doopvont. Cultuurconnect bouwde haar actieplan op via een ver doorgedreven co-creatie-methodiek. CC Kruispunt en CC Brasschaat werden geselecteerd met hun project cultuureducatie: going digital!
 • Nieuwe trekkenwand

  Volop bezig met de nieuwe trekkenwand in de schouwburg van CC Kruispunt

  vrijdag 2 september 2016
  Alhoewel het cultuurcentrum op een laag pitje draaide tijdens de zomermaanden werd er achter de schermen toch hard gewerkt! De manuele trekkenwand behoort voortaan tot het verleden. Momenteel is men de plaatsing van de nieuwe elektrische trekkenwand aan het afwerken.
 • UiT met de familie

  UiT met de familie in het noorden van de Westhoek

  donderdag 1 september 2016
  Het wordt stilaan een traditie. Met de start van het nieuwe schooljaar presenteren we de Uit met de familie folder. Hierin vind je een reeks activiteiten in het noorden van de Westhoek op maat van families met kinderen tot 12 jaar.
 • Jeugdboekenweektrofee

  Leerlingen van het 6de leerjaar A van VBS Diksmuide winnen de jeugdboekenweektrofee

  dinsdag 29 maart 2016
  Negen klassen streden de afgelopen weken in de bibliotheek om de enige echte ‘jeugdboekenweekbeker’. Het 6de leerjaar A van VBS Diksmuide mocht met 200 punten de fel omstreden jeugdboekenweektrofee in ontvangst nemen.
1-24 Van 24