naar inhoud

Amnes(t)ie

Wat doen we met mensen die extreme keuzes maken waarmee ze zichzelf buiten de samenleving plaatsen? Wat als die spijt krijgen en willen terugkeren? Geven we ze een tweede kans? Het theatergezelschap Action Zoo Humain duikt in het televisielandschap met een nooit eerder geziene talkshowformat: Samen door één deur met als gastheer Bert Gabriëls.

Info


Een duik in het televisielandschap

Action Zoo Humain brengt een talkshow met als gastheer Bert Gabriëls. Gabriëls trekt de kaart van de radicale verzoening. De gasten van de avond: een dochter van een Vlaamse collaborateur en een moeder van een Syriëstrijder. Amnes(t)ie snijdt zowel ons collectief verleden als de huidige socio-politieke realiteit aan: wat kunnen we vandaag leren uit een periode in de geschiedenis waarin de integratie en genezing van fanatici een hot topic was? Kunnen we lessen trekken uit de herintegratie van collaborateurs na WO II met oog op de terugkeer van geradicaliseerde IS-strijders? Moeten we vergeten en vergeven? En is er een mogelijkheid tot verzoening? Wat zijn de implicaties voor de omgeving/familie van Oostfronters en IS-strijders en wat gebeurt er wanneer beide partijen oog in oog komen te staan?

 

concept: Chokri Ben Chikha | regie: Chokri Ben Chikha & Tom Dupont | dramaturgie: Zouzou Ben Chikha spel: Bert Gabriëls, Dahlia Pessemiers-Benamar & Marijke Pinoy | tekst: Erik-Ward Geerlings & Erwin Jans regie-assistentie: Kristien Van Driessche | videoregie: Koen De Saeger | techniek: Niels Leven, Adolple Mutoni & Lucas Van de Voorde | koor: Mais Quelle met de steun van: Vlaamse overheid, Provincie Oost- Vlaanderen & Stad Gent
© Kurt Van der Elst

Wie

Action Zoo Humain

Wanneer

  • zaterdag 6 april 2019
    van 20.00 u

Waar

naam
CC kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2 8600 Diksmuide

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; -18 jaar: 5,00 €; Groep (10 personen): 10,50 €; Abonnement: 10,50 €; Kanstarief: 2,80 €)
Alle activiteiten
foto:

Zoeken