naar inhoud

Brandung / Midzomernachtsdroom

Vlieg
1ste t.e.m. 2de jaar secundair onderwijs

Info

vreemd toch
dat verhaal van die geliefden
meer vreemd dan waar
waanzin en liefde maken uw kop zot
en laten het zodanig spoken
dat ge niet meer weet
wie ge zijt
waar ge zijt
of waarom ge zijt

In zijn Midzomernachtsdroom heeft Jelle Marteel de geschifte ambitie om alle elf personages zelf te spelen. Van de dolverliefde jongeren over een oude, rijke koning met zijn jonge, blonde deerne tot een versleten koppel elfen uit het woud. De liefde raast als een rollercoaster door hun aderen, recht naar het hart. Via alle personages gaat Marteel op zoek naar de ware aard van de liefde maar komt ook zelf in verwarring terecht. Liefde. Een onmogelijk verlangen, zoals psychiater Dirk De Wachter zegt.

Midzomernachtsdroom is een bruisende voorstelling over de ondoorgrondelijke kracht van de liefde en de bijhorende kronkels. Met een eigen bewerking van de tekst van Shakespeare, kiest Marteel voor een uitgepuurde, maar krachtige vertelling over een zoektocht die ons allen bezighoudt. En toch is het vaak niet meer dan je samen vervelen in de zetel.

'Marteel mengt, varieert en suggereert de vele aspecten van verliefd zijn of het worden, doodleuk via een spraakwaterval en bij momenten in een muzikaal intermezzo. Allemaal soepel en lichtvoetig, niettemin meeslepend en recht op het publiek af.' (Roger Arteel – Theatermaggezien)

www.brandung.be

Credits spel: Jelle Marteel | coaching: Philippe Annaert & Louise Van den Eede | lichtontwerp: Dirk De Hooghe
kostuumontwerp: Veerle Hasselman decor: Wouter Defrancq | techniek: Frederik Desmedt | coproductie: Cultuurcentrum De Grote Post
Met de steun van de Provincie West-Vlaanderen & de Stad Oostende

Duur 60 min.

Reserveren via www.cckruispunt.be/School vóór donderdag 13 september

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • donderdag 25 april 2019
    van 00.00 u tot 00.01 u

Waar

naam
CC kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2 8600 Diksmuide

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)
Alle activiteiten
foto: Midzomernachtsdroom

Zoeken