naar inhoud

Ensemble Leporello / Miss Wifi & Koebrev experimenteren

Vlieg
3de t.e.m. 4de leerjaar lager onderwijs

Info

Miss Wifi is de directrice van een instituut waar wetenschappelijke experimenten worden uitgevoerd. Ze wil de eerste vrouw zijn die naar de maan reist. Alle experimenten draaien daarrond. Is het mogelijk om naar de maan te reizen? Kunnen we daar duurzaam wonen? Groenten kweken? Vuur maken?

Miss Wifi's assistent Koebrev is heimelijk verliefd op zijn bazin. Zonder dat zij het weet, werkt hij aan zijn eigen proeven: een geniale uitvinding om rakketten aan te drijven. Wanneer hij ontdekt dat Miss Wifi kleurenblind is, komt het hele maanproject op de helling te staan. Iemand die geen kleuren kan onderscheiden, zal nooit slagen in het examen voor kosmonaut. Maar Koebrev heeft een oplossing bedacht...

Machteld en Danny Timmermans zijn al lang geen onbekenden meer; ze spelen op zeer regelmatige basis bij Ensemble Leporello en maken daarnaast deel uit van Het Ongerijmde.

De voorstelling kadert perfect binnen het nieuwe STEM-onderwijs. STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen, waarbij veel aandacht is voor de praktijk. In een complexe maatschappij als de onze is er een grote nood aan mensen met een STEM-profiel. De Vlaamse Regering stippelde daarom alvast een actieplan uit tot 2020.

www.leporello.be

Credits tekst & regie: Dirk Opstaele assistentie: Martine Godart | spel: Machteld Timmermans & Danny Timmermans | muzikaal advies: Andrea Bárdos | coproductie: Ensemble Leporello & Cie des Mutants

Duur 50 min.

Vrijdag 22 maart (optie)

Reserveren via www.cckruispunt.be/School vóór donderdag 13 september

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • donderdag 21 maart 2019
    van 00.00 u tot 00.01 u
  • vrijdag 22 maart 2019
    van 00.00 u tot 00.01 u

Waar

naam
CC kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2 8600 Diksmuide

Prijs

€ 4,00 (Basistarief: 4,00 €)
Alle activiteiten
foto: Miss Wifi

Zoeken