naar inhoud

Duo Doppio Stile - Muziek van de Sterren

Zit jij soms ook met je hoofd in de wolken? Duo Doppio Stile neemt je nog veel verder mee, op reis doorheen de geschiedenis van het heelal. De muziek vertolkt op viool en piano gaat gepaard met de visuele reis aan de hand van beeldmateriaal verkregen via NASA en ESA. Zijn de sterren één groot kosmisch concert?

Info

Zit jij soms met je hoofd in de wolken?

We nemen je mee op reis doorheen de geschiedenis van het heelal. Het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile baseert zich voor dit project op het lopende onderzoek van professor sterrenkunde Katrien Kolenberg naar de trillingen van de sterren. Zijn de sterren één groot kosmisch concert?

De bevindingen van het onderzoek vertalen de musici in een artistieke voorstelling. Je hoort zowel muziek van Johann Sebastian Bach als de aangrijpende muziek van Avro Pärt, Philip Glass en Iannis Xenakis. De muziek gaat gepaard met de visuele reis die we maken doorheen de geschiedenis van het heelal aan de hand van beeldmateriaal verkregen via NASA en ESA. De eerste sterren, sterrenstelsels, galaxiën, superclusters komen aan bod en worden toegelicht door professor Katrien Kolenberg.


viool: Hugh Desmond | piano: Waldo Geuns | inleiding: Katrien Kolenberg

www.doppiostile.net

Gelijktijdig met het concert organiseren we voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar de keitoffe workshop 1000 sterren aan de hemel.

Drankje inbegrepen

Wie

Duo Doppio Stile

Wanneer

  • zondag 2 februari 2020
    van 10.00 u

Waar

naam
CC Kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: € 12,00; Abonnement: € 9,00; Groep (10 personen): € 9,00; - 18 jaar: € 5,00; Kansentarief: € 2,40)
Alle activiteiten
foto: Duo Doppio  Stile - Muziek van de Sterren

Zoeken