naar inhoud

Majd Khalifeh - Herboren: Hier komt een nieuwe Belg

Herboren in een nieuwe maatschappij, dat is Majd Khalifeh toen hij veertien jaar geleden toekwam in België. Majd vertelt tijdens een ontbijtgesprek hoe hij bij aankomst zijn eigenheid verloor, meteen de stempel van vluchteling toegewezen kreeg en op zoek ging naar een eigen identiteit.

Info

Van nieuwkomer tot actieve burger

Majd Khalifeh neemt je mee op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht.

Veertien jaar geleden kwam VRT-journalist en documentairemaker Majd Khalifeh aan in België op zoek naar een identiteit. Hij was op de vlucht voor het regime in Damascus waar hij als staatloze Palestijn na vele omzwervingen was beland.

Een verhaal zoals dat van vele andere duizenden vluchtelingen die de laatste jaren de oversteek maken naar de Europese Unie. Wie zijn doel bereikt, wordt 'herboren' in een nieuwe maatschappij waar hij of zij amper iets van af weet. Majd Khalifeh zijn eigen taal, cultuur en kennis leken plots verdampt. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot één woord: 'vluchteling'. Hij moest zijn weg zoeken in een nieuwe wereld. Het enige wat hij kon was doorgaan.

Wie

Majd Khalifeh

Wanneer

  • zondag 1 maart 2020
    van 09.00 u

Waar

naam
CC Kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: € 12,00; Abonnement: € 9,00; Groep (10 personen): € 9,00; - 18 jaar: € 5,00; Kansentarief: € 2,40)
Alle activiteiten
foto: Majd Khalifeh - Herboren: Hier komt een nieuwe Belg

Zoeken