naar inhoud

Berlin - True Copy

Je waant je een avondje in een kunstgalerij tussen de werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Of denk je dat maar? Zo zijn bijna alle werken geschilderd door Geert Jan Jansen. Hij wist gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten binnen een web van leugens. Of zijn het variaties op de waarheid?

Info

Welke waarde heeft de waarheid nog?

Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze stoten er op meer dan 1600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Opmerkelijk detail: bijna allemaal zijn ze geschilderd door Geert Jan. Jansen wist gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten. Hij deed dit zo overtuigend dat Picasso en Appel nietsvermoedend echtheidscertificaten schreven bij werk dat hij fabriceerde. Een spellingsfout in een certificaat dat hij uitschrijft doet hem na vele jaren uiteindelijk de das om.

In True Copy legt BERLIN de vinger op enkele pijnpunten binnen de kunstwereld, maar toont ze ook het universele verhaal van één man die zich staande tracht te houden binnen een web van leugens. Of zijn het variaties op de waarheid?

 

 

concept & regie: BERLIN Bart Baele & Yves Degryse | met: Geert Jan Jansen | assistent Geert Jan Jansen: Luk Sponselee | scenografie: Manu Siebens, Ina Peeters & BERLIN | compositie muziek & mixing: Peter Van Laerhoven live mixing: Arnold Bastiaanse of Hans De Prins | piano: Govaart Haché | cello: Katelijn Van Kerckhoven lichtontwerp: Barbara De Wit | met de steun van de Vlaamse Overheid, de Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, Podiumfonds

www.berlinberlin.be

Wie

Berlin

Wanneer

  • vrijdag 24 januari 2020
    van 20.00 u

Waar

naam
CC Kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Prijs

€ 18,00 (Basistarief: € 18,00; Abonnement: € 13,50; Groep (10 personen): € 13,50; - 18 jaar: € 5,00; Kansentarief: € 3,60)
Alle activiteiten
foto: Berlin - True Copy

Zoeken