naar inhoud

Slothappening Iedereen Dichter

Auteur Astrid Haerens presenteert tijdens een dichterlijke avond in het pittoreske westhoekdorp Pollinkhove het resultaat van haar poëtische queeste doorheen acht gemeenten in de Westhoek.

Info

Aan de hand van ontmoetingen, workshops en publieke interventies ging Astrid de voorbije lente op zoek naar de hartslag van de streek. Samen met de bewoners legde ze het verborgene bloot. 
Het resultaat zijn negen gedichten over evenveel gemeenten (Alveringem, De Panne, Diksmuide, Lo-Reninge, Koksijde, Houthulst, Veurne, Nieuwpoort-stad en Nieuwpoort-bad), een multimediale website en uniek beeldmateriaal. Samen met Astrid Haerens, Augustijn (Vermandere) en dichters uit en over de Westhoek. 

Astrid Haerens over Iedereen Dichter:

“De Westhoek ademt poëzie. Dan heb ik het niet alleen over het landschap, maar in de eerste plaats over de mensen. Meer dan honderdvijftig mannen, vrouwen en kinderen heb ik gesproken. Hun verhalen, hun geheimen en hun verlangens hebben me aangegrepen en lieten me niet meer los. Zo stil het er van buitenaf soms lijkt, zo levendig borrelt het er binnenin. Deze ontmoetingen heb ik in tekst en beeld proberen gieten, steeds meer gebeten door deze intense streek en haar inwoners.”

Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven via www.iedereendichter.be

LOCATIE: Sint-Bartholomeuskerk - Polinkhovestraat 2, 8647 Pollinkhove

Wanneer

  • donderdag 12 december 2019
    van 20.00 u tot 21.00 u

Waar

naam
Diverse locaties
adres
Grote Markt 6 8600 Diksmuide

Prijs

Gratis
Alle activiteiten
foto: Iedereen Dichter LOGO (c) Gill van Eeckhout.jpg

Zoeken