naar inhoud

Short Stories - Katrien Verfaillie/Pigeon on piano

Katrien Verfaillie, een Gentse pianiste met roots in de Westhoek, componeert en speelt eigen werk. Haar creaties baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijvoorbeeld Wim Mertens. In volle coronacrisis verbaasde Katrien Verfaillie de wereld met een pakkend corona-lied ‘Kunnik nemi na joen komn’ op muziek van Jean Ferrat, ook bekend als ‘Ons Dorp’ van Wim Sonneveld.

Info

Katrien Verfaillie, een Gentse pianiste met roots in de Westhoek, componeert en speelt eigen werk. Haar creaties baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijvoorbeeld Wim Mertens.

In volle coronacrisis verbaasde Katrien Verfaillie de wereld met een pakkend corona-lied 'Kunnik nemi na joen komn' op muziek van Jean Ferrat.\nKatrien Verfaillie, een Gentse met roots in de Westhoek, componeert en speelt eigen werk. Haar creaties baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijvoorbeeld Wim Mertens of Michael Nyman.

Piano spelen is haar passie. Elke dag opnieuw. Vanuit het niets puzzelt Katrien haar stukken ineen tot elke noot, elk timbre, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste en laat de toetsen haar composities vertellen.

Wanneer

  • zaterdag 17 oktober 2020
    van 20.00 u tot 21.15 u

Waar

naam
Pop-Up CC De Kupe
adres
Laure Fredericqlaan 15 8600 Diksmuide

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: € 12,00; -26 jaar: € 7,00; UiTPAS Kansentarief: € 2,40)
Alle activiteiten

Zoeken