naar inhoud

Cafard - FILM (optie)

5de t.e.m. 7de jaar

Info

1914. Worstelaar Jean Mordant wint in Argentinië het wereldkampioenschap. Thuis in Oostende wordt zijn dochter aangerand door Duitse soldaten. Als Jean het nieuws verneemt, besluit hij zich te wreken en sluit zich aan bij het leger om de strijd tegen de Duitsers aan te gaan. En zo maakt hij deel uit van de ACM-devisie, de eerste echte tankeenheid. Na Oostende belandt hij in De Panne en voor hij het weet, zet zijn divisie koers richting Rusland. Zijn aangrijpende reis zal zijn wereldbeeld voorgoed veranderen.

De verhaallijn van Cafard is realistisch en historisch relevant. De film toont het beeld van de smerige, ellendige oorlog met personages die vooral bezig zijn met overleven en die eigenlijk terug naar huis willen.

Er komen bovendien in de zijlijn heel wat verhalen aan bod van aan en achter het front, elementen die vaak onderbelicht worden als het om de Eerste Wereldoorlog gaat (de pogroms, de bezetting, de Spaanse griep, de Oktoberrevolutie …). De sobere animatiestijl (weinig details, sober kleurgebruik en schijnbaar vluchtig gekrabbelde personages) zorgt ervoor dat de klemtoon automatisch op het verhaal wordt gelegd. In Cafard wordt alles tot de essentie herleid. Het West-Vlaamse dialect zorgt tevens voor sappige dialogen.

Jan Bultheel
2015 – BE
West-Vlaams dialec

Lesmap: https://professionals.jeugdfilm.be/nl/film/cafard 

Duur: 89 min.

Reserveren via www.cckruispunt.be/school 
vóór maandag 13 september 2021

Wanneer

  • dinsdag 26 oktober 2021
    van 00.00 u tot 00.00 u

Waar

naam
CC Kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Prijs

€ 3,75 (Basistarief: € 3,75)
Alle activiteiten
foto: cafard - 1.jpg

Zoeken