naar inhoud

ENSEMBLE LEPORELLO - Miss Wifi & Koebrev experimenteren - PODIUM

2de t.e.m. 4de leerjaar

Info

Het is opendeurdag in het laboratorium van Miss Wifi, de directrice van een instituut waar wetenschappelijke experimenten worden uitgevoerd. We mogen toekijken naar de testen, onderzoekingen en experimenten, waarbij de vier elementen aan bod komen: aarde, water, vuur en lucht.

Miss Wifi heeft het plan opgevat om als eerste vrouw naar de maan te reizen. Alle experimenten draaien daarrond. Is het mogelijk om naar de maan te reizen? Kunnen we duurzaam wonen op de maan? Groenten kweken? Vuur maken?

In het geheim werkt assistent Koebrev, die heimelijk verliefd is op zijn bazin, aan zijn eigen proeven: een geniale uitvinding om rakketten aan te drijven. Wanneer blijkt dat Miss Wifi kleurenblind is komt het hele maanproject op de helling te staan: iemand die geen kleuren kan onderscheiden, zal nooit slagen in het examen voor kosmonaut.

De voorstelling kadert perfect binnen het STEM-onderwijs. STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen, waarbij veel aandacht is voor de praktijk.

www.leporello.be

Credits: tekst & regie: Dirk Opstaele | assistentie: Martine Godart | spel: Machteld Timmermans & Danny Timmermans | muzikaal advies: Andrea Bárdos | foto: Kurt Van der Elst | coproductie: Ensemble Leporello & Cie des Mutants 

Duur: 50 min.

Reserveren via www.cckruispunt.be/school 
vóór maandag 13 september 2021

Wanneer

  • dinsdag 11 januari 2022
    van 00.00 u tot 00.00 u

Waar

naam
CC Kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Prijs

€ 4,00 (Basistarief: € 4,00)
Alle activiteiten
foto: 2022 0110 - 11 Miss_Wifi_&_Koebrev_experimenteren_2_c_Kurt Van der Elst.jpg

Zoeken