naar inhoud

Boekentas.kom

3de t.e.m. 6de leerjaar

Info

Onder de noemer BOEKENTAS.KOM ontwikkelde IJzervallei verschillende boekentassen voor de 2de en 3de graad van het lager onderwijs. Aan de hand van het educatief materiaal in de tassen kan je onmiddellijk aan de slag rond verschillende erfgoedthema’s over de schooltijd in de 20ste eeuw.
Weet jij hoe het er tijdens de vorige eeuw aan toe ging op school? Zaten jongens en meisjes vroeger in aparte klassen? Ik hoorde dat kinderen toen serieus gestraft werden. Is dat waar? Welke spelletjes speelden ze in die tijd op de speelplaats?

Bestel nu één van onze boekentassen en kom zo samen met je klas heel wat te weten over het onderwijs in de 20ste eeuw. Met de erfgoed- en andere materialen kan je onmiddellijk actief aan de slag.

3de en 4de leerjaar lager onderwijs

Speeltijd

Met de inhoud van deze boekentas gaan de kinderen van je klas op onderzoek tijdens de speeltijd, ontdekken ze speelplaatsspelletjes en spelmateriaal van vroeger en bedenken ze samen hoe ze spelletjes uit de oude doos weer hip kunnen maken.

Welkom in mijn klas

Met deze boekentas duikel je in de tijd van telramen, leeskaarten en handwerklessen. Op een speelse manier ontdek je hoe het er vroeger in de klas een beetje anders aan toe ging. Tot slot ontwerp je je eigen droomklas.

Gestraft!

In deze boekentas vind je onder andere een babbeltong en ezelsoren. Via een filmpje maak je kennis met Marcel (101 jaar) die enkele straffe verhalen vertelt over zijn jeugd. Je vergelijkt straffen van vroeger met die van nu en bedenkt hoe het misschien beter kan.

5de en 6de leerjaar lager onderwijs

Letterzetters

Dit is een boekentas over schoonschrift, kroontjespennen, griffels en over hoe schrijven op school er in de toekomst wel eens helemaal anders zou kunnen uitzien.

Kijk de klasfoto!

Met deze boekentas duikel je in de tijd van zwart-witfoto’s, kloosterzusters, uniformen … en vraag je je af of alle kinderen evenveel kansen hebben op onderwijs.

School 20XX

Met de inhoud van deze boekentas leer je wat erfgoed is en ga je dieper in op schoolerfgoed. Je maakt kennis met Bert, Dorine en Marcel die vertellen over hun lagere schooltijd. In een tijdcapsule verzamel je van alles over je eigen schooltijd om door te geven aan een volgende generatie.

Duur: 3 uur

Ontleenperiode: max. twee weken van woensdag tot woensdag

Reserveren: elke.verbeke@dvvwesthoek.be

Afhaalpunt: Streekhuis Westhoek, Woumenweg 100, 8600 Diksmuide

Tijdstip: afhalen op woensdag tussen 13 uur en 15 uur, terugbrengen op woensdag tussen 9 uur en 12 uur

https://co-ijzervallei.be/ onderwijs/boekentaskom

Wanneer

  • zondag 1 september 2024
    -
    maandag 30 juni 2025

Waar

naam
CC Kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)
Alle activiteiten
foto: boekentas.kom.jpg

Zoeken