naar inhoud

Katrien Verfaillie - Zingen in ’t West-Vlaams met pianomuziek

Katrien Verfaillie ontdekte haar talent om pianomuziek te schrijven op de dag dat haar vader stierf, zo'n 14 jaar geleden. Vanuit het niets puzzelt ze haar stukken ineen tot elke noot, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste, nu eens badinerend zacht, dan weer ritmisch strak. Ze zoekt en schaaft tot de toetsen haar verhaal vertellen.

Info

Gebeten door een passie, muziek recht uit het hart. Katrien Verfaillie ontdekte haar talent om pianomuziek te schrijven op de dag dat haar vader stierf, zo’n 14 jaar geleden. Vanuit het niets puzzelt ze haar stukken ineen tot elke noot, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste, nu eens badinerend zacht, dan weer ritmisch strak. Ze zoekt en schaaft tot de toetsen haar verhaal vertellen, tot de melodieën haar ziel tonen. Tijdloze schoonheid, ontroerend in zijn eenvoud.

In 2020 tijdens de eerste golf van corona, bezingt Katrien het gemis van elkaars warme aanwezigheid in  ´Kunnik nemi na joen komn’ op de melodie ‘La Montagne’ van Jean Ferrat. Het lied sloeg in als een bom en ging meteen viraal op sociale media. Zingen in ’t West-Vlaams, alweer een nieuwe ontdekking. In maart 2021 komt Katrien uit met een mooi luisteralbum en brengt daarin op haar manier hulde aan alle zorgwerkers.

Een mooie mix van deze West-Vlaamse liedjes met haar pianowerk zal zij voor u brengen.

Wie

Katrien Verfaillie (piano / zang)

Wanneer

  • vrijdag 17 maart 2023
    van 20.00 u tot 21.30 u

Waar

naam
CC Kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Prijs

€ 15,00 (-26 jaar - 13,00 euro, basis Kassa - 15,00 euro, -26 jaar Kassa - 13,00 euro)
Alle activiteiten
foto: Afbeelding voor evenement Zingen in ’t West-Vlaams met pianomuziek

Zoeken