naar inhoud

Theater Malpertuis - De Kleine Prins (10+)

'De Kleine Prins' is een klassieker die je, zoals elk goed sprookje, aan steeds weer nieuwe generaties kan doorvertellen. Een voorstelling die baadt in een sprookjesachtige, Disneyachtige scenografie.

Info

Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. Het mannetje vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoonde en de tocht die hij heeft aangevat doorheen het universum.

De Kleine Prins is een klassieker die je aan iedere nieuwe generatie kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.

De Kleine Prins is het uitgangspunt voor reflectie en persoonlijke verhalen van de acteurs, al dan niet verzonnen.

De acteurs stellen vragen aan zichzelf maar ook aan de jonge toeschouwers: ‘Hebben jullie je ooit al afgevraagd waarom jullie papa en mama jullie eigenlijk op de wereld gezet hebben?’

De voorstelling baadt in een sprookjesachtige, Disneyachtige scenografie… wie laat zich immers niet graag onderdompelen in een wereld van licht en kleur? Dat is toch van alle tijden, en alle leeftijden?

Wie

Carine van Bruggen
Naomi Van der Horst
Nikolas Lestaeghe
Thomas Janssens

Wanneer

  • zondag 29 januari 2023
    van 15.00 u tot 16.00 u

Waar

naam
CC Kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Prijs

€ 8,00 (basis - 10,00 euro, basis Kassa - 10,00 euro)
Alle activiteiten
foto: Afbeelding voor evenement De Kleine Prins (10+)

Zoeken