naar inhoud

Jimmy Duchateau - A tribute to John Denver

Dat John Denver meer is dan Country Roads en Leaving on a Jetplane bewijst Jimmy Duchateau met zijn 7-koppige band in A Tribute to John Denver. Zanger Jimmy Duchateau: 'Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem. De emotie van muziek overbrengen kun je niet imiteren, dat kan alleen uit jezelf komen.'

Info

Geen blonde pruik en cowboyhoed dus. Maar wél met gitaar en - vooruit - een westernshirt om in de sfeer te blijven. Natuurlijk met de legendarische muziek van Denver want daar draait deze voorstelling om. Liedjes die bij iedereen herinneringen oproepen en uitbundige nummers waarbij muzikaal wordt uitgepakt door de hele band.

Jimmy blaast hits als Annie's Song, Perhaps Love, Calypso en Thank God I'm a Country Boy nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk.

Toch blijft Jimmy trouw aan de handgeschreven partituren die hij van Denvers eigen arrangeur Lee Holdridge kreeg. Hoewel de jonge muzikant geen generatiegenoot van Denver is, begrijpt Jimmy zijn muziek als geen ander. Al zingend en met de nodige anekdotes laat hij het publiek kennismaken met de countrylegende.
Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de geniale muziek de aandacht krijgt die het verdient.

Wie

André Kok
Cui
Ingo Jetten
Jimmy Duchateau
Joep Larue
Richard Ritterbeeks
Robin Zalm

Wanneer

  • zaterdag 16 maart 2024
    van 20.00 u tot 22.00 u

Waar

naam
CC Kruispunt
adres
Maria Doolaeghestraat 2b 8600 Diksmuide

Prijs

€ 20,00 (basis Kassa - 20,00 euro, uit 40 punten Kassa - 0,00 euro, uit 50 punten Kassa - 0,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Westhoek - 4,00 euro)
Alle activiteiten
foto: Afbeelding voor evenement A tribute to John Denver

Zoeken