naar inhoud
familiedag 2024

Familiedag 2024

08 feb
Het team van CC Kruispunt heet je van harte welkom op zondag 10 maart voor de tweede familiedag in het cultuurcentrum. Tussen 10 en 18 uur trekken ze de schouwburg binnenstebuiten en serveren ze je een gekke doedag in het theater vol workshops, ontspanning, fun en plezier voor de hele familie.

In 2022 kon het brede publiek voor het eerst kennismaken met de boeiende wereld van de podiumkunsten tijdens de eerste familiedag, op 10 maart volgt een twee editie. Ook dit jaar krijgen jong en oud opnieuw een unieke blik achter de schermen van de schouwburg, via workshops, gratis voorstellingen en doorlopende animatie.

Boeiende workshops

Tijdens tien verschillende workshops kunnen kinderen en tieners proeven van improvisatie, muziek, dj’en, theater, dans en grime. Alle workshops zijn gratis, voor de meeste ervan moet je vooraf inschrijven, bekijk het overzicht onderaan voor meer informatie.

Gratis voorstelling voor jong en oud(er)

Wie het liever wat rustiger aan doet kan zijn ogen en oren de kost geven tijdens één van de korte voorstellingen. Ga mee op avontuur tijdens een voorleessessie Kamishibai, of laat je verrassen door kleuterkoor De Dolle Deuntjes en kinderkoor De Wijze Wijsjes, Theater Tieret ‘Mijn Straat’, zandkunstenaar Immanuel Boie of poppentheater Ahoy.

Tijdens de familiedag staan maar liefst tien voorstellingen geprogrammeerd. Enkele voorstellingen worden herhaald, zodat je ongestoord van de workshops en andere animatie kunt genieten, zonder dat je iets hoeft te missen.

Alle voorstellingen zijn gratis, inschrijven hoeft niet. Van sommige voorstellingen zijn de plekjes wel beperkt.

Magische zandkunst

Stip zeker 17.15 uur aan in je dagplanning. Op dat moment ontvangt zandkunstenaar Immanuel Boie je in de schouwburg met de magische voorstelling ‘Narnia en het zand achter de kleerkast’. Hij vertelt het spannende welbekende verhaal van Narnia en maakt hierbij prachtige zandtekeningen. De voorstelling is gratis en een echte aanrader voor jong en oud.

Doorlopend

Je vervelen is geen optie, ook tussen de workshops en voorstellingen door valt er heel wat te beleven. Ga voor een make-over bij de grime-, airbrushtattoo- of gekke kapselstand en laat het resultaat vastleggen in de photobooth. Laat je verwonderen door de goochelaar of steek zelf de handen uit de mouwen bij meespeeltheater De Werf of tijdens de zeepkistenrace. Honger? Passeer dan even bij het frietkraam over de middag.

Programma

Wil je zeker zijn van een plaatsje in één van de gratis workshops, mail dan vooraf naar info@cckruispunt.be met vermelding van je naam, leeftijd, de workshop en het uur. Hieronder vind je de volledige tijdstabel, meer info over het programma vind je hiernaast onder downloads.

Activiteit Uur Inschrijven
Workshop dj Doorlopend nee
Workshop theater (6+) (30 min.)
Workshop theater (10+) (30 min.)
10 uur
15.45 uur
ja
ja
Voorleeshoekje Kamishibai (4+) (15 min.) 10.15 uur
13.30 uur
nee
nee
Theater Tieret: Mijn Straat (5+) (45 min.) 10.30 uur
13 uur
nee, max. 70
nee, max. 70
Poppentheater Ahoy (2+) (15 min.)
ook om 11.45, 14.45 en om 16 uur
10.45 uur nee
Workshop muzieklabo (4+) (30 min.) 11.15 uur
14 uur
nee
nee
Workshop dans (6+) (30 min.)
Workshop dans (10+) (30 min.)
11.30 uur
14 uur
ja
ja
Workshop zombie-grime (10+) (45 min.) breng een oud T-shirt mee 13.15 uur ja
Workshop theater-vechttechnieken (10+) (30 min.) 14.30 uur ja
Muziekoptreden: kleuterkoor De Dolle Deuntjes & kinderkoor Wijze Wijsjes (45 min.) 15 uur nee
Workshop improvisatie (12+) (30 min.) 16.30 uur ja
Theater: Narnia, het zand achter de kleerkast (6+) (45 min.) 17.15 uur nee
Nieuwsoverzicht