naar inhoud
Eugeen en Moniek

Vrijwilligers Eugeen en Moniek aan het woord!

21 jan
Elke maand laten we een vrijwilliger aan het woord over zijn/haar ervaringen als vrijwilliger bij CC Kruispunt. In februari is dit het koppel Eugeen en Moniek. Ze vertellen jullie graag wat meer over hun belevenissen.

Moniek:

Hallo iedereen, wij zijn Eugeen en Moniek en wij wonen al meer dan 20 jaar in het centrum van Diksmuide. Ons vrijwilligerswerk begon heel wat jaren geleden in het Dienstencentrum. Ik had Greet leren kennen toen ze nog vrijgestelde was van de KAV, het huidige Femma. Na een tijdje werd Greet centrumleidster van het Dienstencentrum en zo ben ik een beetje mee verhuisd met haar. Op vraag van Greet ben ik in de Centrumraad gegaan en zo in het Diksmuide vrijwilligerswerk gerold. Vanuit de Centrumraad is de club ‘De Reisvlinders’ opgericht, waarbij ook Eugeen betrokken werd.

Eugeen:

Samen staan wij in voor de 2-jaarlijkse dagreis van het Dienstencentrum. Zo maken wij de volledige planning op, zorgen we ervoor dat alles geregeld is en voeren we ook uit. Op 29 mei 2019 organiseren wij onze 33ste dagreis, dat begint al te tellen. Ons vrijwilligerswerk bestaat onder andere ook uit het voorlezen bij ‘Boek je Plekje’. Boek je Plekje is eigenlijk een activiteit die gestart is vanuit het Dienstencentrum. Door het vele voorbereidingswerk is de activiteit later overgezet naar het cultuurcentrum (i.s.m. de bib) en zo zijn ook wij hier terecht gekomen.

Ik ben reeds voorlezer sinds de start van Boek je Plekje in 2013. Het is iets wat ik heel graag en met veel passie doe. Doordat ik, net als Moniek, uit het toneelmilieu kom en ook al lang toeristisch gids ben, heb ik helemaal geen last van plankenkoorts en spreek ik gemakkelijk. Moniek heeft nog maar 1 maal voorgelezen maar ze kijkt ernaar uit om het in de toekomst meer te doen. Naast dat we zelf af en toe voorlezen genieten wij ook elke tweede donderdag van de maand van wat andere voorlezers in petto hebben. Boek je Plekje is telkens verrassend en een opsteker voor de toehoorders. We starten met een kopje koffie en sluiten af met een hapje en een drankje.

Op donderdag 14 februari is Eugène de voorlezer van dienst tijdens Boek je Plekje. Benieuwd naar wat hij zal voorlezen? Kom een kijkje nemen in de Toneelzolder van muziekschool Kadens, reserveren kan tot en met de maandag voor de activiteit.

Nieuwsoverzicht