naar inhoud
Workshop

Cultuureducatie op maat – Schoolvoorstelling Pierrot

15 feb
Op maandag 11 en dinsdag 12 februari kwamen enkele Diksmuidse klassen van het 1ste en het 2de leerjaar langs in CC Kruispunt om naar de schoolvoorstelling ‘Pierrot’ te kijken.

Pierrot, of de geheimen van de nacht is een muzikale vertelling. Een charmant en aantrekkelijk verhaal over licht en donker, zon en maan, hoop en vertrouwen. Een woordloos liefdesverhaal voor jong en oud.

In samenwerking met Awake werden de leerlingen van de vrije basisschool Sint-Niklaas een aantal dagen na het zien van de voorstelling getrakteerd op een bijhorende, educatieve workshop. Tijdens de workshop kregen de leerlingen allemaal leuke opdrachten voorgeschoteld die te maken hadden met de inhoud van de theatervoorstelling. Zo moesten ze bijvoorbeeld aan de hand van een aantal voorwerpen en foto’s aanduiden bij welk personage het hoorde. Door deze opdrachten werd hun geheugen geprikkeld en werden ze herinnerd aan de voorstelling. Na afloop van de workshop gingen de kinderen met een glimlach terug aan de slag en waren ze al nieuwsgierig naar een volgende voorstelling.

Meer weten over Awake en de culturele workshops? Klik hier.

Nieuwsoverzicht