naar inhoud
Luc

Vrijwilliger Luc aan het woord!

18 mrt
Hallo iedereen, mijn naam is Luc Braem, 64 jaar en woonachtig te Oostkerke. In volgend nieuwsberichtje zal ik je wat meer vertellen over het vrijwilligerswerk dat ik uitvoer voor CC Kruispunt.

Sinds 3 jaar ben ik zaalverantwoordelijke van het ontmoetingscentrum Volcraven te Oostkerke. Diksmuide kent 10 ontmoetingscentra en elk ontmoetingscentrum heeft een zaalverantwoordelijke die zorgt voor alle praktische zaken die komen kijken bij het verhuren van de zaal. Wat houdt mijn werk nu precies in? Wel, ik hou mij vooral bezig met het bijhouden van de reserveringen, het opvolgen van de financiën, controleren of de zaal proper is achtergelaten, of er geen gebreken zijn, …

Wat ik zelf heel erg leuk vind aan het vrijwilligerswerk is het contact met de mensen. OC Volcraven is een populaire locatie voor heel wat privéfeesten zoals babyborrels, feesten, communies, … Daardoor wordt er vaak gevraagd om de zaal eens op voorhand te bekijken. Op die manier ontmoet ik heel veel mensen en dat levert soms verassende situaties op.

Zo kwam er op een bepaalde dag een koppeltje het ontmoetingscentrum bekijken voor een eventuele babyborrel. De vrouw bleef maar tateren terwijl de man heel erg stil was.  Na een tijdje ontdekte ik dat de man van Argentijnse afkomst was, niet moeilijk dat hij zo stil was :). Toevallig heb ik zo?n 45 jaar geleden nog Spaans gestudeerd waardoor ik toch nog een conversatie kon aangaan met de man. Nog straffer: de dag dat ze de sleutel van het OC kwamen ophalen was de ganse familie uit Argentinië overgekomen en zo hebben we samen nog een leuk gesprek gehad over Argentinië en België, super interessant!

Sinds ik zaalverantwoordelijke ben heb ik me het nog geen seconde beklaagd. Ik zou het dan ook iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen. Het brengt je in contact met allerhande mensen en het helpt je om een bredere kijk op de wereld te behouden. Het stelt je in staat om vele van de zogenaamde problemen tot hun normale proportie terug te brengen.

Misschien tot snel in OC Volcraven te Oostkerke!

Nieuwsoverzicht