naar inhoud
Coolest Projects

CoderDojo haalt twee eervolle vermeldingen binnen tijdens tech-beurs Coolest Projects

10 mei
Op zaterdag 27 april hebben een aantal CoderDojo-deelnemers van CoderDojo Diksmuide deelgenomen aan Coolest Projects in Technopolis. Benieuwd hoe ze het er vanaf gebracht hebben? Lees dan snel verder!

Coolest Projects is een tech-beurs voor jongeren die sinds 2016 georganiseerd wordt door CoderDojo Belgium vzw in Technopolis. Voor het CoderDojo team van Diksmuide was het een eerste deelname aan Coolest Projects. Tijdens deze namiddag vol technologische hoogstandjes konden ze hun coolste projecten tentoonstellen die ze onder begeleiding van de mentoren doorheen het jaar gemaakt hebben.

 

De drie jongste deelnemers Aaron, Elias en Thore (Team: De KeiStormers – leeftijd: 12 jaar) ontsnapten niet aan de aandacht van hun leeftijdsgenoten met hun eigen ontworpen Min(d)Maze game. Hiermee kan je een Lego MindStorms robot naar de finish rijden door puzzels op te lossen in MineCraft Education Edition.

Sean, Jesse en Evarist (-16) stelden hun Water dispenser voor waarbij Sean het visueel ontwerp realiseerde met de eigen 3D-printer. Jesse en Evarist namen dan op hun beurt het technische aspect voor hun rekening door het keuzemenu in het display aan te sturen.

Sander (16) maakte een automatische regenputmeter. Hiervoor maakte hij gebruik van een waterton met daarin een ultrasone sensor gestuurd door een Arduino. Zo kon hij het watervolume laten berekenen. Dit resultaat wordt dan online doorgestuurd naar een display op pc, tablet of smartphone.

Simon (17) gaf het beste van zichzelf door een ontwikkeling in Blender te maken. Hij bracht velen onder indruk van de mogelijkheden van 3D-rigging, animatie, simulatie, rendering, compositing en motion tracking. Simon is een van de honderden vrijwilligers die bijdraagt aan het wereldwijde Blender-project.

 

Op het einde van de dag werden de inspanningen van CoderDojo Diksmuide dubbel en dik beloond! Ze behaalden enerzijds een eervolle vermelding in de categorie ‘Coolest Projects’ voor de Water Dispenser en anderzijds in de categorie ‘Hoogst technische project’ voor de automatische regenputmeter.

 

Ook geprikkeld om te programmeren?

CoderDojo gaat elke 3de zaterdag van de maand door in de leeszaal van de bibliotheek van 9u30 tot 12u, uitgezonderd schoolvakanties. Inschrijven kan je online via www.coderdojobelgium.be of door contact op te nemen met de bibliotheek.

 

Aftermovie Coolest Projects: https://bit.ly/2Q5ibEk

 

Nieuwsoverzicht