naar inhoud
Theatergame Play

Theatergame Play maakt middelbare scholieren warm voor theater

10 jun
Hoe kunnen we schoolvoorstellingen aantrekkelijker maken bij middelbare scholieren? Dat is de vraag die directrice Caroline Vansteelandt zich stelde. Cultuurconnect nam die vraag onder de loep en ging samen met CC kruispunt aan de slag. Niet veel later werd Theatergame Play geboren.

 

Wat?

Play is een urban game rond theater die leerlingen secundair onderwijs spelen in en rond het cultuurhuis. Via creatieve opdrachten ontdekken jongeren hoe een theatervoorstelling tot stand komt. Je kan het spel spelen als algemene kennismaking of linken aan een specifieke voorstelling die de klas gaat bekijken. Life is a theatre, life is a game. So let’s play!

 

Caroline Vansteelandt gaf tijdens een interview met Cultuurconnect een woordje uitleg om het Theatergame Play te lanceren. “Het leuke aan het spel is dat leerlingen op een totaal andere manier voorbereid worden. Al gamend komen ze met vele facetten van het theater in aanmerking. Het spel is gelinkt aan een specifieke voorstelling, een belangrijke meerwaarde. Ik ben ervan overtuigd dat jongeren die niet zo geïnteresseerd zijn in theater er toch een ander beeld van krijgen. Ze voelen zich betrokken en uitgedaagd.”

 

Benieuwd naar het volledige artikel? Lees het via www.cultuurconnect.be/theatergame_Play_beschikbaar_voor_cultuurhuizen 

of bekijk onderstaand filmpje

 

Nieuwsoverzicht