naar inhoud
vouwen voor vrede

Vouwen voor vrede

14 aug
Zo veel mogelijk kraanvogels vouwen. Dat is de uitdaging die we willen aangaan. We doen dat om te tonen dat we meer vrede willen. Veel meer vrede. En verdraagzaamheid. Ook jij kan je steentje bijdragen! Hoe meer kraanvogels, hoe krachtiger het signaal.

Kickoff 28/08

Een kleurrijk programma geeft op 28 augustus het officiële startschot. Meer weten? Klik hier.

Aan de slag - vouw kraanvogels

Doe dit thuis, met vrienden, in je vereniging, op school, …. Breng ze uiterlijk op 29 september naar De IJzertoren. Vouwen in gezelschap? Kom naar de bibliotheek, daar vind je zowel materiaal als helpende handen. Ook tijdens de spelletjesnamiddag van 11 september vouwen we met zen allen samen.

Op 2 oktober worden alle kraanvogels naar het ministerie van Buitenlandse zaken gebracht. Op die manier willen we druk zetten op de Belgische vertegenwoordiging in de VN-veiligheidsraad om actief mee te werken aan meer vrede. De actie is gebaseerd op de Japanse legende die vertelt dat wie 1000 origami-kraanvogels vouwt zijn/haar gezondheidswens vervuld zal zien.

Vouwen voor vrede is een initiatief van het Museum aan de IJzer in samenwerking met onder andere Pax Christie, het Rodenbachfonds, 11. 11. 11., missio en stad Diksmuide.

Westhoek Vredeshoek

Stad Diksmuide ondersteunt met deze actie meteen ook het vredesplatform ‘Westhoek Vredeshoek’ dat met medewerking van de provincie West-Vlaanderen het pijnlijke verleden van de streek wil omzetten in een inspirerend en toekomstgericht vredesbeleid.

 

Museum aan de IJzer
IJzerdijk 49
8600 Diksmuide

www.vouwenvoorvrede.be

Nieuwsoverzicht