naar inhoud
Along Comes Mary

Inwoners woonzorgcentra herbeleven jeugd tijdens livestream Along Comes Mary

27 sep
Op donderdag 26 september trad Along Comes Mary op in cultuurcentrum Jan Tervaert in Hamme. Dankzij de samenwerking met 19 cultuurcentra werd dit optreden door Cultuurconnect gelivestreamd naar 24 woonzorgcentra, verspreid over Vlaanderen.

Zo was ook CC Kruispunt met de livestream van het optreden te gast in WZC Yserheem Diksmuide en De Openlink Woumen. Het doel? Minder mobiele mensen langer aan cultuur laten deelnemen.

 

Along Comes Mary - 1958 Exposed

In 1958 stond de wereldtentoonstelling aan de Heizel symbool voor het geloof in vrijheid en vooruitgang. Het trok een massaal publiek dat stomverbaasd was over dingen die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen. Inderdaad … het is alweer 60 jaar geleden. Dit is de perfecte voorstelling voor een ouder publiek om die herinnering van onder het stof te halen. Mary en haar muzikanten brengen de muziek en gewoontes van toen terug tot leven. Amusement en nostalgie verzekerd!

De inwoners van de beide woonzorgcentra beleefden een namiddag die ze niet snel zullen vergeten. De rode loper was uitgerold, de inkom was versierd en de tickets waren gedrukt. Samen met de animatieteams van de woonzorgcentra zorgde CC Kruispunt ervoor dat de inwoners de jaren 50 opnieuw ten volle konden beleven, net als in hun jeugd.

Nieuwsoverzicht