naar inhoud
Robie en Noëlla

Robie en Noëlla Vanoutryve - Hommez winnen de Prijs voor Cultuurverdienste 2019!

18 okt
De Diksmuidse Cultuurraad organiseert om de twee jaar de Prijs voor Cultuurverdienste. Zo tonen ze hun waardering voor wie het Diksmuidse culturele leven vormgeeft. Dit jaar ging de eer naar Robie en Noëlla Vanoutryve-Hommez van Galerij Montanus.5 om die prijs in ontvangst te nemen.

CC Kruispunt en Galerij Montanus.5 hebben al een jarenlange traditie van samenwerken. Wij gunnen hen de prijs van harte en wensen hen een dikke proficiat toe. Daarnaast zetelt Robie ook al jaar en dag in de vzw EVA die zicht bezighoudt met de programmering van CC Kruispunt en de bibliotheek.

Genomineerden

Iedereen kreeg de kans personen of verenigingen te nomineren. Dit resulteerde in volgende lijst van negen kandidaten: Dirk Verwilghen - Wak Maar Proper - Frans Portier - Vrijwilligersploeg 4AD - Sint-Pieterskoor Esen - Patrick Steen - Jacques Vanneste - Cesarno Grooten - Robie en Noëlla Vanoutryve-Hommez.

Prijsuitreiking in nieuwe OC Woumen

De finalisten ontvingen tijdens een sfeervolle voorstelling in een gloednieuw OC Woumen, dat die avond plechtig geopend werd, een mooi prijzenpakket geschonken door De Cultuurraad en het Stadsbestuur. De winnaar kreeg daarenboven een geldprijs van 300 euro en een kunstwerk van de hand van Katja Vanhaelewijn, lid van de stuurgroep van de cultuurraad.

Nieuwsoverzicht