naar inhoud
Het Bankje Diksmuide

Theaterwandeling het bankje is terug met nieuwe verhalen

20 jun
De theaterwandeling ‘het bankje’ is terug van weggeweest. Op twintig plaatsen en evenveel bankjes in onze stad vind je een QR-code die leidt naar een origineel luisterverhaal. De wandeling in het stadscentrum is in totaal 7 km lang en kun je beleven tussen 1 juli tot 30 september.

De podcast Het Bankje brengt theater en kunst op een laagdrempelige manier tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in een van de deelnemende steden en gemeenten, scant een QR-code en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.
Kunstenaars uit heel Vlaanderen en Brussel werken mee aan Het Bankje. Behalve theatermakers, dragen ook schrijvers en beeldende kunstenaars hun steentje bij. Het productiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in wervelende podcasts waarbij je helemaal in het verhaal kruipt.

De podcast Het Bankje zal te beluisteren zijn van 1 juli tot 30 september 2022 in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen en Brussel.
Het Bankje is een initiatief van OPENDOEK naar een idee van Wim Chielens, in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt.

De wandelroute vind je in de rechterbalk van deze website (of onderaan voor smartphones) en kun je gratis afhalen aan de balie van het cultuurcentrum of bij de collega’s van de dienst toerisme. 

Initiatief van OPENDOEK

Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. 
OPENDOEK is de organisatie die het theater in de vrije tijd inspireert, faciliteert en ondersteunt
waardoor auteurs, makers, spelers, vertellers en publiek zich artistiek en sociaal kunnen ontplooien in een voortdurend veranderende samenleving.
OPENDOEK bouwt aan een theater- en podiumkunstenlandschap waarin iedereen met een passie voor theater (auteurs, makers, spelers, vertellers en publiek) zich thuis voelt.

Nieuwsoverzicht