naar inhoud
De koffer vol kleuren

Boekvoorstelling 'De Koffer vol kleuren' op 8 februari in de Diksmuidse bib.

18 jan
Op woensdagavond 8 februari om 20 uur stelt auteur Hans J. Russelle zijn tweede misdaadroman ‘De koffer vol kleuren’ voor in de Diksmuidse bib.

De meeste Diksmuidelingen zullen nog nooit gehoord hebben van Hans J. Russelle. Maar politierechercheur Hans Doheyn, de echte naam van deze auteur, zal bij veel inwoners wel een belletje doen rinkelen. Hans is geboren en getogen in Diksmuide en startte zijn carrière bij de toenmalige gemeentepolitie van Diksmuide. Sinds 2005 werkt hij voor de politiezone Damme/Knokke-Heist en woont hij in Aardenburg, net over de grens met Nederland. Maar Hans is steeds een Diksmuideling in hart en nieren gebleven.

Zijn eerste boek ‘Steek angst in je vijand’ verscheen in oktober 2021 en kreeg positieve kritieken van lezers en media in België en Nederland. Amper een jaar later is zijn tweede boek klaar, dat hij in onze bib komt voorstellen.

‘De koffer vol kleuren’

‘De koffer vol kleuren’ volgt de 80-jarige Achilles en zijn trouwe hond Monty. Hun leven verandert drastisch wanneer ze tijdens een ochtendwandeling op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats zijn. Terwijl de levens van Jack en Rachel steeds meer met elkaar verweven worden, en iedereen zijn plekje vindt in het nieuwe gezin, ontstaat er rond hen een bloedstollende intrige met een mysterieuze koffer als inzet. Wat volgt is een onhoudbare rollercoaster, van Bergen op Zoom tot Zeebrugge, van Rotterdam tot Brugge en van Aardenburg tot Knokke-Heist.

Wanneer het Caraïbische kartel van de Rotterdamse drugsmaffia haar zinnen zet op de Belgische kust, moeten Nederlandse en Belgische speurders snel de handen in elkaar slaan. Maar wat als er een ‘mol’ onder hen zit en niemand nog te vertrouwen is? Wat als de familie van Rachel ongewild het doelwit wordt van meedogenloze criminelen die voor niets terugdeinzen? Lukt het Jack en zijn collega’s om een gevaar te trotseren dat groter is dan alles wat hij ooit in zijn carrière heeft meegemaakt? En hoe loopt het uiteindelijk af voor Achilles en Monty?

Praktisch

8 februari 2023 | 20 uur | Bibliotheek Diksmuide | Gratis deelname, maar graag inschrijven vooraf via bibcontact@diksmuide.be of 051 79 32 90

Nieuwsoverzicht