naar inhoud
zaalreservatie

Een zaal huren kan vanaf 1 maart 2023 online

23 jan
Wie een zaal in een ontmoetingscentrum of het cultuurcentrum wilde huren, moest hiervoor telefonisch of via mail contact opnemen met de zaalverantwoordelijke of een medewerker van CC Kruispunt. Vanaf 1 maart komt hier verandering in en kan je zalen online huren.

De verschillende zalen voor vergaderingen, socio-culturele activiteiten, feesten, recepties … kun je vanaf 1 maart online reserveren. Bovendien kan je ook de beschikbaarheid van een zaal via dit platform raadplegen.

Hoe gaat dit in z’n werk?


Vanaf 1 februari kun je inloggen via reservaties.diksmuide.be. Vanaf 1 maart zal je via dit platform zalen kunnen reserveren. Via ‘Zoek infrastructuur’ kun je snel bekijken waar je je activiteit kan boeken. Houd er rekening mee dat niet alle zalen voor elke activiteit geschikt zijn. Zalen waar je bijvoorbeeld geen receptie mag geven, zul je dan ook niet kunnen boeken. Ook de schouwburg, foyer en cafetaria kun je niet online boeken. Dit kan nog steeds enkel via de dienst cultuur.


Registreer je als nieuwe gebruiker


Wil je voor het eerst een zaal reserveren? Registreer je dan eerst als klant bij zaalreservatie. Stel je profiel in als particulier, vereniging of bedrijf, afhankelijk van de gelegenheid waarvoor je een zaal wil gebruiken. Je kunt de drie profielen ook met elkaar combineren.


Aanvraag indienen


Via ‘Nieuwe aanvraag’ kan je het reservatieschema raadplegen. Hier zie je welke zalen op welk moment nog vrij zijn. Plaats je cursor in de kalender op je gekozen tijdstip en klik op ‘Nieuwe reservatie’. Vul de nodige gegevens in en verstuur. Uiterlijk twee werkdagen na je aanvraag ontvang je een bevestigingsmail. Pas dan is je reservatie definitief goedgekeurd.

Praktisch


Op het digitale platform vind je ook het reglement en de huurprijzen van de verschillende zalen terug. De facturatie verloopt via het nieuwe platform. Op de website van CC Kruispunt kun je een praktische handleiding raadplegen waarin je alle concrete info terugvindt.


Voor vragen of onduidelijkheden over het aanmaken van een account, een zaalreservatie of je eindafrekening kun je contact opnemen met CC Kruispunt via 051 79 32 50 of zaalverhuur@diksmuide.be.
Voor alle praktische afspraken in de OC’s zoals een rondleiding vooraf, ophalen en terugbrengen sleutel … moet je nog steeds contact opnemen met de zaalverantwoordelijke.

Infosessie

Op 15 februari organiseert de dienst cultuur een kort infomoment voor geïnteresseerde verenigingen en particulieren waar we alle stappen van inloggen en reservatie doorlopen en er ruimte is om vragen te stellen. Afspraak in de schouwburg om 20 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. Stuur een mailtje naar info@cckruispunt.be met de vermelding met hoeveel personen je aanwezig zult zijn en al dan niet van welke vereniging je bent.

Nieuwsoverzicht