naar inhoud
Verbeke Foundation

Cultuuruitstap op zaterdag 13 mei

13 mrt
Na een onderbreking van een paar (covid)jaren organiseert de Cultuurraad voor de 5e keer een culturele daguitstap, en dit op zaterdag 13 mei a.s..

Verbeke Foundation

Hoofdbrok is een bezoek met gids aan het openluchtmuseum voor hedendaagse kunst De Verbeke Foundation in Stekene, een private kunstsite geopend in 2007, waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen via een indrukwekkende verzameling van moderne kunst en allerlei 'rariteiten' in een 12 ha groot natuurgebied en 20.000m2 overdekte ruimten. De site is heel bijzonder en gekend van o.m. het Play 4 tv-programma Stukken van Mensen.

In de voormiddag wordt een bedrijfsbezoek gebracht aan Pomme Charelle in Maldegem, waar sinds 1987 appelwijn geproduceerd wordt. Wat begon als een experiment is uitgegroeid tot een ambachtelijk wijnbedrijf waar zuiverheid van producten en ongemanipuleerde gistingsprocessen hoog in het vaandel staan.

Aanvankelijk werd enkel appelwijn gemaakt, maar met de groei van het familiale bedrijfje, worden nu een 6-tal producten gemaakt, o.m. picon, cider en likeur.

Tussen de twee activiteiten door wordt een driegangenlunch aangeboden in De Vier seizoenen, het restaurant op het provinciaal Domein Puyenbroek in Wachtebeke.

Maximum 50 personen kunnen deelnemen aan deze cultuuruitstap.

Programma:

De bus vertrekt om 8u30 aan het oud zwembad De Kupe in de Laura Fredericqlaan.

In de voormiddag: geleid bezoek aan Pomme Charelle met degustatie.

's Middags: driegangenlunch in De Vier Seizoenen: dagsoep, Vlaamse stoverij met slaatje en frietjes (veggie alternatief: Lasagne), chocolademousse.

In de namiddag: Rondleiding met gids in De Verbeke Foundation, met achteraf mogelijkheid om de site verder individueel te verkennen.

Vertrek in Stekene om 17u30. Aankomst in Diksmuide (de Kupe) rond 19u15.

De deelnameprijs per persoon, waarbij de Cultuurraad een duit in het zakje doet, bedraagt 50 euro. (Uitpas-kansentarief: 4,80 euro, + lunch, niet inbegrepen). De inschrijving is pas definitief na storting op rekeningnummer BE07 0010 9725 1266 van Didier Vercooren met vermelding van naam, aantal personen + eventueel de veggie keuze.

Inbegrepen: Busreis heen en terug – Geleid bezoek met degustatie Pomme Charelle (2 glazen) – Middagmaal: 3 gangenlunch met bediening en water aan tafel (niet inbegrepen voor kansentarief (+ 26 euro) – Inkom De Verbeke Foundation – Rondleiding met gids op De Verbeke site.

Info: didier,vercooren@hotmail.com of 0497/19 22 69.

 
 
 
Nieuwsoverzicht