naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • cultuuroverleg

  Cultuuroverleg 16/09: Intergemeentelijke samenwerking in onze regio

  donderdag 22 augustus 2019
  Zin om mee te denken over een vernieuwde samenwerking rond cultuur en erfgoed in de regio? We onderzoeken graag samen met jou welke kansen en uitdagingen de samenwerking tussen Diksmuide, Houthulst, Alveringem en Lo-Reninge biedt.
 • prijs voor cultuurverdienste

  Last call: Kandidaten prijs cultuurverdienste

  dinsdag 20 augustus 2019
  Je hebt nog tot en met 31 augustus de tijd om een vereniging of een persoon te nomineren voor de Diksmuidse Cultuurprijs. Wees er dus snel bij!
 • vouwen voor vrede

  Vouwen voor vrede

  woensdag 14 augustus 2019
  Zo veel mogelijk kraanvogels vouwen. Dat is de uitdaging die we willen aangaan. We doen dat om te tonen dat we meer vrede willen. Veel meer vrede. En verdraagzaamheid. Ook jij kan je steentje bijdragen! Hoe meer kraanvogels, hoe krachtiger het signaal.
 • Kultjer Sjok

  Kultjer Sjok! Jeugd en cultuur in Diksmuide

  vrijdag 9 augustus 2019
  Al gehoord van Kultjer Sjok? Nu zeker wel! Kultjer Sjok is een groep jonge ambassadeurs die cultuur onder de aandacht van leeftijdsgenoten wil brengen.
 • HiEr

  Extra productie aan de programmering toegevoegd!

  donderdag 25 juli 2019
  Geniet op zaterdag 9 november van een avond vol poëzie. Dichter Hugo Verstraeten stelt er zijn jongste dichtbundel ‘HiEr’ aan jullie voor.
 • Abonnement

  Koop een abonnement en bespaar tot 25 %

  vrijdag 5 juli 2019
  Voordelig een bezoek brengen aan het cultuurcentrum? Dat kan! Neem een abonnement en krijg tot wel 25 % korting op het basistarief.
 • Kiosk

  CC Kruispunt host eigen kioskactiviteit op zondag 1 september

  maandag 1 juli 2019
  Voor het nieuwe schooljaar weer van start gaat geven we er nog een laatste keer een lap op! Samen met UiT met de familie, de kunstacademie en Tai Chi hosten we onze eigen kioskactiviteit op de Grote Markt.
 • Kiosk

  Programma kioskconcertjes Grote Markt op zondag bekend

  donderdag 20 juni 2019
  We gaan ervoor! Minstens elke eerste zondagochtend van de maand valt er straks iets te beleven in Diksmuide. En van eind juni tot begin september doen we er nog een schepje bovenop. De bekende kiosk zal de hele zomer op de Grote Markt te vinden zijn.
 • Living Roots

  Eva De Roovere vervangt Hannelore Bedert bij Living Roots

  donderdag 13 juni 2019
  Na het recente verlies van haar man kiest Hannelore Bedert ervoor om haar carrière on hold te zetten. Ze wil er de komende maanden zijn voor haar twee kinderen om zo samen het verlies van haar man te verwerken. Haar medewerking bij Living Roots - Women of the 90's zal dan ook niet doorgaan.
 • Theatergame Play

  Theatergame Play maakt middelbare scholieren warm voor theater

  maandag 10 juni 2019
  Hoe kunnen we schoolvoorstellingen aantrekkelijker maken bij middelbare scholieren? Dat is de vraag die directrice Caroline Vansteelandt zich stelde. Cultuurconnect nam die vraag onder de loep en ging samen met CC kruispunt aan de slag. Niet veel later werd Theatergame Play geboren.
 • Seizoen 2019 - 2020

  Ontdek onze nieuwe seizoensbrochure 2019 - 2020!

  maandag 3 juni 2019
  Onze nieuwe seizoensbrochure is er! Ontdek snel het aanbod voor cultuurseizoen 2019 - 2020 en maak je keuze.
 • Jeugdambassadeurs

  Team jeugdambassadeurs gestart!

  donderdag 16 mei 2019
  Hoe maken we de bibliotheek, CC Kruispunt en Muziekclub 4AD aantrekkelijker voor jongeren? Dat was de vraag waarmee zes studenten van Howest Brugge de straat op trokken. Acht jeugdambassadeurs nemen nu de fakkel over.
 • Coolest Projects

  CoderDojo haalt twee eervolle vermeldingen binnen tijdens tech-beurs Coolest Projects

  vrijdag 10 mei 2019
  Op zaterdag 27 april hebben een aantal CoderDojo-deelnemers van CoderDojo Diksmuide deelgenomen aan Coolest Projects in Technopolis. Benieuwd hoe ze het er vanaf gebracht hebben? Lees dan snel verder!
 • Prijs voor cultuurverdienste

  Prijs voor cultuurverdienste 2019

  maandag 11 februari 2019
  Om het culturele leven in onze stad aan te moedigen, pakt de cultuurraad tweejaarlijkse uit met een ‘Prijs voor cultuurverdienste’. Wie gaat dit jaar met de eer aan de haal?
1-14 Van 14